Saturday, October 9, 2010

Awak Teruk

What am I still doing at this time? It's already 3 AM. hurmmmm. I couldn't sleep. Tiba-tiba teringat dia. So, I decided to update my blog rather than thinking about MR.LO.

Awak sangat teruk!! Saya dah tak tahan tengok awak. Saya nak putus tapi mak saya yang pilih awak. Apa saya boleh buat melainkan terima je diri awak. Tak sampai hati nak tolak pilihan mak saya walaupun hati saya pada yang lain. Sebab yang saya minat tu tak minat dekat saya pun... Awak juga la yang sanggup teman saya ke mana saja saya pergi. Tak kira siang dan malam. Panas ke sejuk, awak la jadi pelindung saya. Bak kata awak, "Saya akan jadi payung awak".

Dulu awak smart. Tak dinafikan saya suka awak masa tu. Walaupun rupa bukan keutamaan bagi saya, tapi saya bangga bila dekat dengan awak. Sampai la satu hari, masa tu tak sampai sebulan kita bersama. Saya ingat lagi tarikh tu. Kita kemalangan. Saya ok, tapi awak.... Saya tak terkata sebab awak teruk. Masa tu saya terfikirkan mak saya. Macam mana perasaan dia kalau dia tahu apa yang jadi pada awak. Mesti dia kecewa sebab saya tak dapat jaga awak dengan baik sedangkan awak jaga saya bagai menatang minyak yang penuh. Walau pun masa tu hubungan kita masih awal, tapi saya tetap sayang dan kisah apa yang jadi pada awak. Semua sebab mak saya tau...

Geram juga saya dengan orang yang langgar kita tu. Apa sangat la yang jadi pada dia kalau nak dibandingkan dengan awak. Tapi awak gagahkan diri, awak jalan juga sebab nak hantar saya ke rumah, pastikan tak ada apa-apa jadi pada saya. Nak menangis saya tengok awak. Saya cuba sembunyikan dari mak ayah saya apa yang jadi dengan kita. Tapi, malam tu saya tak tenang. Awak cakap awak boleh jalan lagi.. Tapi saya tahu awak macam mana. Saya cerita pada ayah saya je. Tak sangka ayah saya cerita pada mak saya. Saya cakap dengan mak saya sambil menangis. Awak tenangkan saya dengan lagu. Mak saya suruh kita lebih berhati-hati lepas ni. Saya janji dengan mak saya yang saya akan urus segala pembiayaan hospital awak dan jaga awak macam mana awak jaga saya.

Saya sampai bergaduh dengan orang yang langgar kita sebab nak dia ganti rugi apa yang jadi pada awak. Ada ke patut dia bawa awak pergi klinik je? Ingat awak anak kucing ke? Saya cuba bagi yang terbaik pada awak. Saya bawa awak pergi hospital biasa. Tak lama lepas tu, saya bawa awak pergi hospital mahal. Tapi, sejak awak masuk hospital, awak berubah sikit. Cara awak.....Saya tak tahu apa yang tak kena dengan awak. Kadang-kadang awak ok. Kadang-kadang awak tak ok. Awak asyik jaga saya sampai diri awak terabai. Awak bawa saya ke sana ke sini, tapi tengok la diri awak.. Kotor, selekeh. Jujur, saya makin segan dengan kawan saya dengan penampilan awak. Tak salah saya anggap macam tu kan?

Semalam kita pergi jalan-jalan, saya cari tempat terbaik untuk awak. Saya dah tak tahan dengan awak. Tak lama lagi kita nak balik rumah mak saya. Nanti apa mak dan ayah saya cakap bila tengok keadaan awak? Jadi, tak salah la tindakan saya kan? Saya bawa awak pergi mandi. Awak takut dengan tempat tu, saya pun takut. Tak ramai sangat orang petang tu. Tapi saya segan la awak. Saya tak pernah buat macam tu. Tapi dengan diri awak masa tu, saya terpaksa juga mandikan awak dengan bantuan orang lain. Sabunkan awak...Tu je cara untuk bersihkan awak.

Nak tunggu awak buat sendiri? Sampai saya berjanggut pun belum tentu awak mandi sendiri. Tapi saya tak puas hati sebab orang tu buat macam tak ikhlas jer. Saya rasa saya yang patut mandikan awak sendiri. Tunggu la. Dalam minggu ni sebelum kita balik, saya mandikan awak ye? Saya tahu awak suka manja dengan saya kan? Yang saya tak suka, selalu lepas saya keringkan awak, mesti awak main hujan. Geram saya tahu tak? Penat saya basah-basah baju mandikan awak, tapi awak punya perangai macam budak-budak!

Lagi satu, sebelum kita balik, nanti kita pergi lagi hospital ye? Dah sampai masa awak pergi buat rawatan susulan. Nanti awak tak larat pula nak balik rumah saya nanti. Saya takut awak tak larat jalan jauh-jauh. Nanti awak sakit tengah jalan, lagi susah. Mana nak cari hospital tengah-tengah jalan... Nanti saya cari masa yang sesuai, kita pergi hospital sama-sama ea? Jangan takut.. Saya takkan biar doktor buat bukan-bukan pada awak. Awak ni macam budak-budak laa... (",) Lagi pun, tau la doktor nak buat kerja dia. Saya akan tetap teman awak sampai awak siap. Untuk kebaikan awak juga... =) Saya harap lepas ni awak makin baik. Kita akan harungi semua sama-sama. Saya akan cuba jaga awak sebaik mungkin. Sebab....


Saya rasa, saya makin sayangkan awak..., Viva CCQ.(^_^)

Kita mandi sama-sama... Best.....hehe

No comments: