Assalamualaikum
Harap masih belum terlambat untuk tuan belog ini mengucapkan SALAM RAMADHAN pada semua umat Islam...Semoga di bulan yang mulia ini, kita dapat meningkatkan lagi amal ibadat kita.
Memang seronok dapat berpuasa kat rumah. Makanan, gerenti sedap tak lain lagi hasil air tangan ibu tercinta. Mana nak dapat woooo...As for me, mother is the best chef in the world. Lagi satu, time-time macam ni la nak tambah ilmu memasak untuk bekalan masa depan..ye dop?
Ok, malas menaip, cuma nak bagitau, menu berbuka semalam - Laksa Johor, Dadih Laici, kuih buah melaka atau senang cakap, onde-onde dengan air limau ais. Kali ni bukan nak bagi resepi, tapi nak cerita pasal aku yang telah merosakkan kuih..hahah.
Kenapa aku suka masak? Sebab aku suka makan...aku suka tengok orang makan..aku suka experiment dengan makanan...dan paling best, bagi aku, time masak pun still boleh main-main macam budak-budak..hehe..hasilnya tengok la jap lagi.
Disebabkan Puan Emak gigih menyiapkan laksa johor, 'kuasa' nak buat kuih ni diserahkan kat aku..hehe..Korang biasa makan onde-onde kan? Kuih ni aku suka cuma selalunya orang yang buat tu mesti kedekut gula melaka. Kadang-kadang tu macam tak rasa gula pun ade..haisshh. Aku jarang makan kuih ni sebab kuih ni ada kelapa..kuih ada santan boleh plak aku makan..hehe.
Yang ni untuk isi rumah..Biasa tengok kan?
Yang ni? hehehe. Part paling best buat kuih gentel-gentel ni sebab suka buat macam-macam bentuk..
Ni cara aku makan kuih ni...Aku namakan buah melaka versiku badak berendam
2 comments:
Wahahahhaha...ni la perosak resepi ni kakngah...adeeeiii... X kuasssaaa tauuu nak ikut versi kakngah, x beh langsung...hahahhaha.. Btw, thank you so much sbb tolong gentelkan sampai siap....muaahhh!
haha...dah memang tak suka kelapa, nak buat camnooo...sebab tu la jadi cmtu..hehe
Post a Comment